Hlavní obsah

Mrtvý muž byl ve sklepě hotelu čtyři roky

PRACHATICE

Ve sklepě prachatického hotelu Zlatá stezka objevili v úterý dva muži mrtvolu ve značném stadiu rozkladu. Kosterní pozůstatky pravděpodobně patří kolegovi obou mužů, číšníkovi, který je více než čtyři roky nezvěstný.

Článek

"Mohu potvrdit, že jsme našli kosterní nález, zatím však neznáme jeho totožnost," řekl Novinkám Libor Čech z kriminálního oddělení prachatické policie. Podle něj nebude policie až do výsledku pitvy a dalších expertiz podávat bližší informace. O nálezu informovaly Deníky Bohemia.

"Vyklízeli jsme sklep, neboť jsme se stali nájemci hotelu a restaurace a budujeme novou kuchyni. V jeho temném koutě jsme uviděli jakousi sedící postavu," řekl listu Josef Dragoun, který mrtvolu objevil spolu s hostinským.

Okamžitě zavolali strážníky městské policie, kteří při bližším ohledání potvrdili, že jde o lidské pozůstatky. Kriminalisté a přivolaný lékař posléze zakázali vstup do objektu.

Podle mužů měla mrtvola okolo krku provaz. "Prý se lze oběsit v sedě, alespoň nám to na místě vysvětlili specialisté," doplnil Dragoun. Podle jeho odhadu je mrtvý bývalý číšník, který v hotelu pracoval a beze stopy zmizel v červnu 2001.

Reklama

Výběr článků

Načítám