Hlavní obsah

Mrtvola z Vltavy má jméno, jeden z vrahů je už obviněn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mrtvý v pondělí vytažený z Vltavy v Praze již má jméno. Jde o dvaačtyřicetiletého rusky hovořícího dělníka, kterého podle policie 19. ledna ubila trojice mužů v bytě v Praze 9. Kriminalisté již jednoho muže zadrželi, jeho dva spolupachatelé unikají.

Foto: Zdeňka Kalová

Josef Matička, krajinář

Článek

"Oběť pobývala na území České republiky legálně. Muž pracoval jako dělník a bydlel v ubytovně v Praze 10 - Malešicích," uvedl dnes mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.

Podle zjištění policie jeho zmizení nahlásili spolubydlící poté, co odešel se třemi muži do pronajatého bytu v devátém pražském obvodě a již se nevrátil.

"Policisté na základě souhlasu soudce a ve spolupráci se zásahovkou vnikli 30. ledna do onoho pronajatého bytu a podařilo se jim zadržet 42letého Ukrajince, který žije v Česku legálně," pokračoval Bernášek. Muž již byl obviněn z vraždy a vzat do vazby.

Oběť ubili po hádce

Podle získaných důkazů dělník zemřel při potyčce, která se strhla zřejmě kvůli osobním rozporům. Zbitý muž mnohačetným zraněním podlehl. Trojice násilníků se těla zbavila tím, že je zabalila do deky a vložila do velké tašky. Mrtvolu pak měli hodit do vody v místech, kde se Berounka vlévá do Vltavy. Zavražděného našel až toto pondělí náhodný chodec u ulice Vltavanů v Praze 4.

Po zbývajících dvou pachatelích pátrají policisté.

Reklama

Související články

Muž vytažený z Vltavy je obětí vraždy

Provedená soudní pitva potvrdila, že muž vytažený v pondělí z řeky Vltavy v Praze byl zavražděn. Navíc lékaři zjistili, že tělo zabalené v dece a uložené...

Výběr článků

Načítám