Hlavní obsah

Motorkář ujížděl policistům po Jižní spojce v Praze 150 km/h, nakonec havaroval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rychlostí až 150 km/h ujížděl policistům na Jižní spojce v Praze motorkář, který neměl platnou technickou ani řidičák na motorku. Pronásledování skončilo ve chvíli, kdy mladý muž dostal na mokré silnici smyk.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkář ujížděl až 150 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se odehrál minulý týden, policie o něm informovala v pondělí. Policisté chtěli motorkáře zkontrolovat, protože se v evidencích ukázalo, že nemá platnou technickou kontrolu. Na znamení však nereagoval a začal ujíždět po Jižní spojce, kde v tu chvíli panoval velký provoz.

„Policisté při pronásledování v jednu chvíli jeli více než 150 kilometrů v hodině a motorkář se jim stále vzdaloval. Následně sjel na ulici Hlavní, kde svůj stroj nezvládl, dostal na mokré silnici smyk a havaroval,“ popsal v pondělí mluvčí policie Jan Daněk.

Třiadvacetiletý muž se při pádu poranil na ruce, a tak jej musela ošetřit záchranná služba. Lustrací policisté navíc zjistili, že mladík nemá řidičský průkaz na motorku.

„Tento přestupek, za který hrozí až padesátitisícová pokuta a dva roky zákazu činnosti, policisté oznámili správnímu orgánu,“ shrnul Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám