Hlavní obsah

Motorkář uháněl na Lipno rychlostí 300 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté z jihu Čech pátrají po motorkáři, který cestou na Lipno jel až 300 km/h. Sám si svou jízdu natočil a pochlubil se na sociálních sítích.

Rychlá jízda motorkáře v jižních ČecháchVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie uvedla, že motorkář jel po silnici I/39 mezi obcemi Kájov a Černá v Pošumaví na Českokrumlovsku. Z videa vyplývá, že ohrožoval bezohledným předjížděním ostatní řidiče, porušoval předpisy a především jel velmi rychle.

„Motocyklista stejně tak překračoval nejvyšší povolenou rychlost i v obci Černá v Pošumaví, kterou se místy řítil rychlostí přesahující sto dvacet kilometrů v hodině. Svou jízdou řidič motocyklu hazardoval nejen se životem svým, ale i s životy ostatních účastníků silničního provozu,“ uvedl mluvčí policie Miroslav Šupík.

Foto: Policie ČR

Rychlost 299 km/h

Ve videu je text Český Krumlov – Lipno a označení stroje Honda CBR 1000 RR-R. Video má celkem šest minut a největší rychlost je tam 299 km/h. Je možné, že více už tachometr ukázat nedokázal.

Motorkář zahynul po srážce s kamionem na Přerovsku

Krimi

Policisté hledají svědky nebezpečné jízdy, řidiče, které předjížděl, a také případné majitelé videozáznamu natočeného na palubní kameru. Informace přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám