Hlavní obsah

Motorkář skončil po nehodě s hlavou pod hladinou. Je v kritickém stavu

U série čtyř vážných nehod motocyklistů zasahovali v pátek a sobotu dopoledne záchranáři v Moravskoslezském kraji. Ve všech případech se motorkáři srazili s jiným vozem.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Zasahovat musel i vrtulník

Článek

Zřejmě nejvážnější poranění utrpěl v sobotu dopoledne dvaasedmdesátiletý motocyklista, který po kolizi v Horní Lhotě na Ostravsku skončil v příkopu a s hlavou pod vodou.

„V bezvědomí jej odtamtud vytáhli svědci nehody. Na místo, ještě před posádkami zdravotnické záchranné služby, dorazili pomoci také dva first respondeři. U muže selhávalo dýchání a lékař musel přistoupit k intubací dýchacích cest, stejně jako k zajištění přístrojem řízené ventilace,“ popsal Humpl a dodal, že pacient byl s mnohočetnými poraněními v kritickém stavu transportován vrtulníkem do Fakultní nemocnice Ostrava.

Motorkář po silniční kontrole skončil v cele. Policisty upoutal kartonovou SPZ

Krimi

K první ze série nehod došlo již v pátek před 11. hodinou v Branticích na Bruntálsku, při níž se zranil čtyřiačtyřicetiletý motocyklista.

„Utrpěl poranění hlavy, hrudníku a dolní končetiny, jeho stav byl závažný,“ sdělil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Půl hodiny po 15. hodině pak havaroval třicetiletý muž u Paskova, který si zranil hlavu a nohu.

„Před 16. hodinou došlo ke střetu automobilu s motocyklem u Vražného na Novojičínsku. Sedmatřicetiletý pacient utrpěl poranění dolní končetiny a následně byl předán do další péče v novojičínské nemocnici,“ informoval mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám