Hlavní obsah

Motocykl zranil v Hořicích na 300 zatáčkách traťového komisaře

Novinky, Vladislav Prouza
Hořice

Zraněním traťového komisaře závodu 300 zatáček Gustava Havla skončila v sobotu dopoledne kolize dvou závodních motocyklů. Muže transportovali záchranáři do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Záchranáři zasahovali při jedné z kvalifikačních jízd

Článek

Motocykly havarovaly na mokré trati při jedné z kvalifikačních jízd na úseku, kam diváci nemají přístup. Jediným, kdo v kritickém místě široko daleko stál, byl zraněný komisař. „Jde o zkušeného organizátora, který na tenhle úsek, kde je to takříkajíc na odstřel, dohlíží možná dvacet let. Tentokrát měl opravdu neuvěřitelnou smůlu,“ konstatoval jeden z kolegů zraněného komisaře.

Incidentu na jednom z posledních přírodních a městských závodních okruhů v Evropě, předcházela kolize dvou dvěstěpadesátek. Jeden ze závodníků stroj položil, načež motorka vylétla z trati a poranila komisaři dolní končetiny.  „Motorka vrazila do slaměných zábran a posléze komisaře,“ upřesnil šéf policie v Hořicích Zdeněk Vích.

Program 52. ročníku mezinárodního závodu 300 zatáček Gustava Havla museli organizátoři v sobotu odpoledne kvůli dešti přerušit. Diváci se nedočkali kvalifikačních jízd nejsilnějších kubatur. Motocyklový závod s mezinárodní účastí se pořádá na počest legendárního závodníka Gustava Havla, jenž tragicky zahynul při dopravní nehodě o Vánocích 1967.

Reklama

Výběr článků

Načítám