Hlavní obsah

Moravskoslezské hasiče zaměstnaly požáry aut

Ostrava

Požáry osobních aut zaměstnaly v neděli v podvečer hasiče v Moravskoslezském kraji. Vozidla hořela v Hnojníku na Frýdecko-Místecku a Ostravě-Zábřehu. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Z Fordu Mondeo zůstala po požáru v Ostravě-Zábřehu jen kostra.

Článek

Dvanáct minut po 18. hodině byly podle něj do Hnojníku na Frýdecko-Místecku vyslány dvě jednotky hasičů k ohlášenému požáru v motorovém prostoru Renaultu.

„Požár byl rychle lokalizován práškovým hasicím přístrojem jednoho z kolemjedoucích řidičů. Hasiči provedli ochlazení vodou a pečlivou kontrolu termokamerou. Vyšetřovatel odhadl výši škody na 10 tisíc korun,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V Hnojníku poničil oheň motorovou část vozidla Renault.

Hasiči ze stanice v Ostravě-Zábřehu vyjeli podle něj krátce před devatenáctou hodinou k požáru Fordu Mondeo do Místecké ulice. Z automobilu již v době jejich příjezdu šlehaly plameny. Plamenné hoření jej zasáhlo celé.

„Hasičům likvidace ohně zabrala necelých 20 minut. Po tuto dobu musel být provoz v ulici zastaven, obnoven byl krátce před půl osmou. Plameny napáchaly škodu za 100 tisíc korun,“ konstatoval Kozák.

Oba požáry se podle něj obešly bez zranění osob. „Příčina vzniku požáru je u obou případů v šetření,“ doplnil mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám