Hlavní obsah

Mohl si za to sám, konstatovala policie po smrti muže, na kterého spadl strom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velhartice

Zaměstnanec obecního úřadu ve Velharticích na Klatovsku, kterého v únoru zabil při kácení padající strom, si za to mohl sám svou neopatrností. Omítal také používat ochranné pomůcky, které mu mohly zachránit život. K takovému závěru došla po prověření všech okolností policie, která původně případ prověřovala jako přečin usmrcení z nedbalosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Věc jsme odložili, neboť se nejedná o podezření z trestného činu,“ uvedla v pondělí klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Padesátiletý muž tehdy společně s druhým pracovníkem radnice dostali za úkol porazit asi 20 metrů vysokou třešeň. Na místě se domluvili tak, že dnes již mrtvý muž bude strom řezat motorovou pilou a jeho kolega lanem za pomoci navijáku na traktoru usměrní jeho pád.

Zanedbaný strom spadl a zabil řidiče. ŘSD o něm vědělo čtyři roky, teď je u soudu

Krimi

Postup měl být takový, že se nejdřív částečně nařízne kmen a pak se strom stáhne navijákem do bezpečného místa. Jenže muž dokončil hlavní řez příliš brzy, pak podle svého kolegy zazmatkoval a začal utíkal přímo ve směru pádu stromu, který ho následně zavalil.

Při kácení stromů v Orlických horách zemřel mladý muž

Krimi

Na místě byl mrtvý, příčinu smrti určil patolog vážné poranění hlavy.

Policisté dále zjistili, že muž při práci neměl žádné ochranné pomůcky, a to ani helmu. Podle svědků je měl k dispozici, ale bránil se jejich používání.

Reklama

Související články

Lesního dělníka v Beskydech zabil strom

Při práci v lese v Beskydech zemřel ve středu ráno lesní dělník. Na prudkém svahu ho smrtelně zranil strom. I přes rychlou pomoc se muže nepodařilo oživit.

Výběr článků

Načítám