Hlavní obsah

Mladý řidič zdemoloval několik aut a utekl. Škoda je přes půl milionu

– Prachatice

Pět aut naboural o víkendu 24letý řidič volkswagenu v Prachaticích. Na policejní hlídku však nepočkal a utekl. Odvahu našel až druhý den a policistům se přihlásil. Škoda byla vyčíslena na 600 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Poškozená auta po nehodě.

Článek

Policisté vyjeli v sobotu po čtvrté hodině ráno do Pivovarské ulice, kde svědci našli několik nabouraných aut. Hlídka zjistila, že z nehody je podezřelý šofér VW T – Cross.

„Muž po projetí zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace, svým schopnostem a vlastnostem vozidla, následkem čehož s vozidlem vyjel na trávu, kde narazil do značky,“ popsala mluvčí policie Martina Joklová.

Foto: Policie ČR

Poškozená auta po nehodě.

Odhozená značka poškodila dvě zaparkovaná auta. Řidič však pokračoval dál a naboural další tři auta. Pak se sebral a odešel. Policistům se přihlásil až druhý den po nehodě. Dechovou zkoušku už policisté s ohledem na delší dobu od střetu neprováděli.

Nehodou se bude dále zabývat správní orgán, u kterého může řidič dostat až pět tisíc korun pokuty. Mnohem větší trest ho ale zřejmě čeká, když bude muset uhradit způsobenou škodu, protože nehodu řádně neohlásil.

Řidič ujížděl policii v protisměru na dálnici u Chebu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám