Hlavní obsah

Mladý Afghánec odmítl znásilnění sestry z Bulovky. Bylo to nedorozumění, tvrdí

– Praha • Aktualizováno
Novinky, bad

Až pět let vězení hrozí dvacetiletému afghánskému mladíkovi Sabawoonovi Davizimu za údajné znásilnění sestřičky z Nemocnice Na Bulovce. Případem se v pondělí začal zabývat pražský městský soud. Davizi obžalobu odmítl, snažil se prý jen dostat nějaké prášky na bolest. Problém byl podle něj v komunikaci.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný ze znásilnění sestřičky z Bulovky Sabawoon DaviziVideo: Novinky

 
Článek

Obžaloba Daviziho viní z toho, že se pokusil znásilnit jedenapadesátiletou sestru loni na konci října v Nemocnici Na Bulovce, kde doprovázel svého tříletého bratra. Davizi údajně za sestrou přišel, anglicky jí sdělil „Room, room (pokoj, pokoj)“ a prstem jí ukazoval, aby šla za ním.

Sestra měla za to, že je to kvůli Daviziho bratrovi. Mladík ale údajně sestru chytl za zápěstí a táhl ji ke své posteli, kterou dostal přidělenu jako rodinný příslušník nezletilého. Druhou rukou si prý přes tepláky sahal na penis. Sestra mezitím začala křičet a bránit se. Davizi jí podle žalobkyně dvakrát přejel přes prsa. Poté se sestra vytrhla a utekla. Svým jednáním jí Davizi měl způsobit modřinu na zápěstí.

Davizi obžalobu jednoznačně odmítl. „Bylo jedenáct v noci, můj bratr spal. Měl jsem problémy s pravým bokem a šel jsem hledat lékařskou pomoc,“ popsal. S žádostí o pomoc proto došel na ošetřovnu a sestra pak za ním přišla.

Byl prý v transu

Sestru prý mezi dveřmi od svého pokoje požádal ve své rodné řeči o prášek, přičemž jí poklepal na pravou ruku. Sestra přitom zůstala na chodbě, Davizi byl ve svém rozsvíceném pokoji. „Paní řekla ‚neumím‘ a vrátila se do ošetřovny. Chvíli jsem seděl na posteli, bolel mě pravý bok. Pak jsem usnul,“ pokračoval mladík.

Posléze za ním přišli tři lékaři, kterým zopakoval, že ho bolí pravý bok. Ti mu však podle něj řekli, ať nemocnici opustí. Vzal si tedy batoh a jel domů.

Sestra ovšem incident popsala jinak. „Ten den si pamatuju přesně, protože jsou to věci, které se nezapomínají. (Davizi) přišel do ošetřovny, něco vykládal ve svém jazyce, kolegyně se ho ptala anglicky. On ji nevnímal a koukal upřeně na mě. Ukazoval, ať jdu za ním,“ uvedla poškozená, která vypovídala přes telekonferenci z místnosti pro utajené svědky.

Automaticky ji prý napadlo, že je něco s jeho bratrem. Když dorazili k jejich pokoji, tak se podle ní svítilo jen na chodbě, v pokoji nikoliv. „V pokoji se asi dva kroky ode dveří otočil ke mně čelem. Nechápala jsem, co se děje, až jsem zaregistrovala nějaký pohyb, kdy dělal něco levou rukou a pravou mě chytl za levé zápěstí, něco naznačoval, nevím. Bylo to v jeho jazyce, přišlo mi to, jako by byl v nějakém transu, byl mimo. Tahal mě k posteli. Byl to takový zmatek, úžas... Snažila jsem se vyprostit, on se pustil levou rukou a přejel mi dvakrát přes prsa,“ popsala incident.

Poté, co došla na ošetřovnu, byla prý v takovém šoku, že nebyla schopná mluvit a dostala strach. „Vstřebávala jsem, co to vlastně znamená,“ dodala sestra.

Sestra podotkla, že neviděla, že by měl Davazi ztopořený penis, prý to vypadalo, jako by si jej držel. Nesnažil se ji nijak líbat ani osahávat. Vybavuje si jen razantní tahání k posteli.

Mám dívku v Německu, hájí se Davizi

„To, co uvádí paní poškozená, vůbec tomu nerozumím. Nikdy v životě by mě to nenapadlo, nemám k tomu důvod,“ vypověděl u soudu Davizi. „S 2,5 procenty toho tvrzení by se dalo souhlasit. Jinak nesouhlasím s tím, co je tady sděleno,“ dodal. Podle něj veškerý problém spočíval v komunikaci, protože ještě nezná dobře český jazyk. Davizi má prý slečnu v Německu, se kterou se hodlá zasnoubit.

Davizi je synem tlumočníka českých vojáků v Afghánistánu. Trvalý pobyt má v České republice do roku 2026. Je členem českého kriketového týmu, jinak pracuje v gastronomii a chodí na kurzy češtiny. Kvůli zdravotním problémům svého otce je Davizi podle svých slov živitelem rodiny. Podle svých slov vyznává islám, který mu zakazuje sahat na cizí ženy před svatbou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám