Hlavní obsah

Mladistvý se zákazem řízení sebral matce BMW a s promile jezdil Klatovskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Habartice

Sedmnáctiletého mladíka za volantem osobního auta v neděli přistihla hlídka policie na Klatovsku. Při kontrole nadýchal bezmála promile alkoholu a ukázalo se, že má již úřadem vydaný zákaz řízení. Navíc jel v autě, které vzal doma své matce bez jejího vědomí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Policejní hlídka na šoféra narazila v neděli po 14. hodině, když mířil ve vozidle značky BMW z Habartic, které jsou částí Klatov, směrem na Obytce.

Při kontrole se ukázalo, že za volantem seděl 17letý mladík, který nemohl mít řidičský průkaz již vzhledem ke svému věku. Policisté ale dále zjistili, že auto řídil opakovaně, protože mu klatovská radnice již v minulosti vydala na rok zákaz řízení, který platí do příštího března.

Šofér v Nechanicích nadýchal 2,4 promile. Je mu 15 a auto sebral tátovi

Krimi

„Auta se zmocnil bez vědomí matky, která je majitelkou vozidla. Při kontrole odborné měření elektronickým přístrojem ukázalo pozitivní výsledek 0,91 promile alkoholu v krvi,“ informovala v úterý o případu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Za volant pouze pod vlivem. Muže na Vsetínsku zastavili dvakrát s dvěma promile

Krimi

„Případ si převzali kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a neoprávněné užívání cizí věci,“ dodala Brožová s tím, že mladý šofér by v případě, že by v budoucnu udělal autoškolu a dostal papíry, musel počkat na vypršení zákazu řízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám