Hlavní obsah

Mladíkovi se stopovat nevyplatilo

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si v pondělí odpoledne mladý stopař v obci Sýrovice na Lounsku zastavil auto s prosbou k řidiči, jestli ho nesveze do Žatce, zřejmě ho ani ve snu nenapadlo, že si právě stopl notorického lupiče a násilníka.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Řidič 21letého mladíka naložil a spolu se vydali do města chmelu. Když přijeli k tamnímu kruhovému objezdu u Kauflandu, řidič vozidla najednou po stopaři začal vyžadovat jeho mobilní telefon. Mladík řekl, že mu ho nedá, a chtěl po šoférovi, aby mu okamžitě zastavil.

„Na jeho žádost ale řidič nereagoval a pod pohrůžkou použití obušku, který si vzal do ruky z palubní desky, si nakonec telefon po poškozeném vynutil. S autem pak zastavil a nechal stopaře vystoupit,“ popsala případ lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

Mladík neváhal a incident záhy nahlásil policistům. Ti ihned zahájili pátrání a při silniční kontrole podezřelého řidiče zadrželi. Nalezli i odcizený mobilní telefon a obušek, kterým řidič vyhrožoval.

Policejní komisař následně obvinil 30letého muže z Podbořan z trestného činu loupeže. „Protože se dopustil násilného jednání a provedeným šetřením vyšlo najevo, že v páchání trestné činnosti není dotyčný žádným nováčkem, podal na něj policejní komisař návrh na vzetí do vazby. Tu na něj však soudce nakonec neuvalil. Obviněný je proto vyšetřován na svobodě,“ dodala Střelcová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám