Hlavní obsah

Mladíka napadlo, že na koleje položí betonový blok. Narazil do něj rychlík

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravský Písek

Nebezpečný hazard se životy cestujících ve vlaku vyšetřují policisté z Hodonínska. Zadrželi mladíka, který se přiznal, že koncem července umístil na železniční kolej betonový blok, do kterého pak vrazil v noci rychlík. Nikomu se nic nestalo, muži ale hrozí obvinění.

Foto: Policie ČR

Betonový blok na trati na Hodonínsku.

Článek

Muž podle kriminalistů položil na kolejnici ve směru na Přerov betonový panel o rozměru 80 x 50 cm a široký 7 cm. „Ten byl předtím uložen jako betonový kryt odtokového kanálu nedaleko trati,“ sdělil ve čtvrtek mluvčí policie Petr Zámečník.

Foto: Policie ČR

Betonový blok na trati na Hodonínsku

Do překážky v nočních hodinách narazil rychlík na cestě z Vídně na Ostravu a panel rozdrtil na několik kusů. „K vykolejení vlaku ani k újmě na zdraví cestujících naštěstí nedošlo. Jen těžko domýšlet, jaké následky mohly vzniknout, kdyby k vykolejení vlaku ve velké rychlosti došlo,“ zmínil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Betonový blok na trati na Hodonínsku

Podezřelého policisté našli při vyšetřování přibližně po dvou týdnech. „Dle jeho výpovědi šlo o impulsivní nápad při večerní procházce,“ upřesnil Zámečník. Věk podezřelého policie podle něj záměrně neupřesnila, aby ho nebylo možné identifikovat, hovoří pouze o mladém muži.

Foto: Policie ČR

Betonový blok na trati na Hodonínsku

Policisté proti podezřelému podle mluvčího vedou trestní řízení, zatím ho ale neobvinili. „Došetřují další okolnosti, které poté povedou ke stanovení konečné právní kvalifikace a možnému obvinění,“ dodal mluvčí.

Policie varianty, z čeho by mohl být muž obviněn, odmítla komentovat, nicméně podle trestního zákoníku se v takovém případě nabízí například paragraf obecného ohrožení, za což hrozí tři až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám