Hlavní obsah

Mladík z Přerovska si chtěl pronajmout byt v Portugalsku, hned dvakrát ho podvedli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Úmysl zajistit si ubytování v portugalském Portu nevyšel mladému muži z okolí Hranic na Přerovsku. Pronajmout si byt se pokusil dvakrát a v obou případech byl podveden. Přišel celkem o 3050 eur (cca 78 tisíc korun). Novinky o tom v pondělí informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Mladík se loni na sociální síti ve skupině Erasmus Porto obrátil na sledovatele ve skupině s dotazem na ubytování v Portugalsku ve městě Porto, a to od září do konce ledna letošního roku.

„Na dotaz se mu ozval Američan, který mu poskytl kontakt na pronajímatelku bytu. Zkontaktoval se s ní a uzavřeli spolu písemnou smlouvu, kterou mu žena doručila e-mailem,“ uvedla mluvčí s tím, že na základě smlouvy uhradil mladík v srpnu částku 750 eur na kauci a jeden nájem.

O den později pak poslal mladík dalších 450 eur na majetkové pojištění. „Protože ale pronajímatelce tato částka údajně nepřišla, zaslal ji opakovaně. Další požadovanou částku 850 eur za služby spojené s nájmem ale již odmítl uhradit,“ konstatovala Zajícová.

Mladá žena z Olomoucka si myslela, že zachraňuje napadený účet. Přišla o statisíce

Krimi

Muž chtěl poté od smlouvy odstoupit. Za to byla požadována další částka, a to 350 eur. Ani tu již mladík nezaplatil. Komunikace poté ustala. Muže internetoví podvodníci připravili v tomto případě o částku 1650 eur.

Jen o několik dní později se stal obětí podvodníků podruhé. Na sociální síti podal mladík nový požadavek na ubytování ve stejném městě a ve stejném čase. Zareagovala na to žena, která pronajímala ubytování podle jeho představ.

„Opět uzavřeli písemnou smlouvu. Na jejím základě zaplatil částku 700 eur jako kauci a jeden nájem a o několik dní později zaplatil stejnou částku za další dva nájmy,“ podotkla Zajícová. Na požadavek, aby zaplatil i zbylé dva nájmy ve výši 700 eur, již nereagoval a odmítl je zaplatit.

„Chtěl od smlouvy odstoupit jako v předešlém případě. I tentokrát chtěla majitelka bytu za tuto službu 400 eur, což ale mladík neakceptoval, a částku neuhradil. Tentokrát ho snaha získat ubytování stála 1400 eur,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že kriminalisté se případem zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Falešní řemeslníci od lidí na opravy střech vylákali přes 2 miliony

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám