Hlavní obsah

Falešní řemeslníci od lidí na opravy střech vylákali přes 2 miliony

Šest mužů ve věku od 28 do 64 let obvinili jablonečtí kriminalisté. Pod záminkou, že provedou rekonstrukci střech a plotu, vylákali od lidí přes dva miliony korun. Za podvod ve spolupachatelství a v organizované skupině jim teď hrozí až 8 let vězení. Tři z údajných podvodníků skončili ve vazbě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podvodů se skupina podle policie měla dopustit na Jablonecku, Českolipsku a Pardubicku. Celkem jde o šest případů, k nimž došlo v době od května 2022 až do ledna letošního roku.

Například majitelé domu na Jablonecku v seniorském věku přišli o půl milionu korun. Na internetovém portálu zadali poptávku na rekonstrukci střechy, na kterou reagoval jeden z obviněných a přislíbil jim, že celé dílo bude zhotoveno do částky 620 tisíc korun. Pak po seniorech požadoval vyplacení záloh na nákup materiálu, jednalo se o částky 300 tisíc a 200 tisíc korun.

„Obvinění následně po vyplacení půlmilionové zálohy na místo rekonstrukce přivezli materiál přibližně za 50 tisíc korun a započali s neodbornou prací na odkrytí střechy a poté i zakrytí střechy pouze plachtami. Následně jeden den odjeli a už se k rozdělané práci nevrátili. Na telefonáty nereagovali, byli zcela nekontaktní a téměř 450 tisíc korun majiteli domu už nevrátili,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová s tím, že průběh dalších případů, které má mít skupina na svědomí, byl velmi podobný.

Kriminalistům se všechny podezřelé podařilo vypátrat a identifikovat a minulý týden je obvinili. Tři muži jsou stíháni na svobodě, u dalších tří soud akceptoval podaný návrh na vzetí do vazby.

Falešný řemeslník z Chomutova vytáhl z lidí přes milion korun

Krimi

Výběr článků

Načítám