Hlavní obsah

Mladík v Praze zaútočil na kolemjdoucího, který ho napomenul

Praha

Ránu do obličeje dostal v červnu muž v Praze poté, co napomenul dvojici mladých lidí, kteří v noci rušili noční klid. Napadený si při pádu rozbil hlavu a upadl do bezvědomí, informovala ve středu mluvčí policie Iveta Martínková. Policie hledá útočníka i svědkyni.

Foto: Policie ČR

Podezřelý z útoku na muže se nechal na diskotéce fotografovat.

Článek

Incident se odehrál 25. června v Salmovské ulici krátce po půlnoci. Mladík s dívkou před místní diskotékou dělali nepořádek a hluk. Proto se jim kolemjdoucí snažil domluvit. Když to nepomohlo, zavolal strážníky a chování se snažil zachytit na mobil.

„V té chvíli mladík muže udeřil pěstí do obličeje takovou razancí, že muž upadl na zem, kde si o silnici rozsekl hlavu a zůstal ležet v bezvědomí. Dvojice po útoku z místa odešla, aniž muži poskytla jakoukoli pomoc,“ konstatovala Martínková.

Muž podle ní utrpěl také poranění ruky a žeber a zůstal v nemocnici.

Foto: Policie ČR

Svědkyně, se kterou by policisté rádi mluvili.

Kriminalisté mají fotografie útočníka z diskotéky, kde se nechal fotografovat, a také snímky svědkyně, která útoku přihlížela. Detektivům se do této chvíle nepodařilo dvojici dohledat, a proto požádali o pomoc veřejnost. Pakliže mladíka nebo dívku poznáte, informujte linku 158.

„Případ je zatím kvalifikovaný jako trestný čin ublížení na zdraví a výtržnictví. Pachateli v případě vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ shrnula Martínková.

Reklama

Výběr článků

Načítám