Hlavní obsah

Mladík ubil nejlepšího kamaráda, aby se zmocnil herní konzole a her

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Krajský soud v Ostravě od úterka rozplétá vraždu, které se podle obžaloby dopustil teprve dvacetiletý Jiří Mládek z Ostravy-Zábřehu. Podle obžaloby brutálním způsobem ubil v bytě svého nejlepšího kamaráda jen proto, aby se zmocnil jeho herní konzole PlayStation a několika počítačových her.

Foto: Aleš Honus, Právo

Dvacetiletý Jiří Mládek z Ostravy stanul před soudem kvůli tomu, že podle obžaloby ubil svého dobrého kamaráda.

Článek

Po činu pak byt svého známého opustil. Policisté ho zadrželi po několika dnech. Lidé, kteří oba mladíky znali, přitom nechápou, co se mezi nimi stalo. Šlo o velmi dobré kamarády, kteří se téměř denně navštěvovali a chodili spolu posilovat do fit-centra.

„V posudku, který má soud k dispozici, se o obžalovaném mluví jen v superlativech. Nechce se ani věřit, že by jeho motiv byl loupežný a že by to udělal kvůli herní konzoli za pár tisíc korun,“ řekl Právu zdroj seznámený s případem.

Je to násilnická hra, ve které mlátíte lidi pěstí, tyčkou a dalšími různými způsoby.
Jiří Mládek

O motivu zločinu panují jen dohady. U soudu obžalovaný odmítl vypovídat, soudce přečetl protokol z jeho výslechu u policie. Mládek se kriminalistům přiznal, že s kamarádem strávil několik hodin, které předcházely jeho smrti. Byli spolu v posilovně a pak po dobu několika hodin hráli v jeho bytě počítačové hry.

„Nabídl mi i marihuanu. Bylo to poprvé, kdy jsem tuto drogu okusil,“ vypověděl obžalovaný u soudu. Po několika hodinách hraní počítačových her se mu pak zatmělo před očima, uchopil sošku, která stála v bytě, a na kamaráda zaútočil.

Ovlivnění jednou z počítačových her

„Několikrát jsem ho udeřil do hlavy. Vůbec nechápu, proč jsem to udělal,“ řekl a zároveň připustil, že kromě marihuany ho mohla ovlivnit i jedna z her. „Je to násilnická hra, ve které mlátíte lidi pěstí, tyčkou a dalšími různými způsoby,“ dodal.

Proces s Jiřím Mládkem bude pokračovat výslechy svědků, ve středu přijdou na řadu soudní znalci. Do konce týdne se očekává vyhlášení rozsudku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám