Hlavní obsah

Mladík strčil muže pod přijíždějící metro, soud mu potvrdil 3,5 roku

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sedmnáctiletý mladík, který před rokem strčil staršího muže pod metro, stráví ve vězení 3,5 roku za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. Trest vězení z lednového verdiktu pražského městského soudu ve čtvrtek potvrdil Vrchní soud v Praze. Na dotaz Novinek to uvedla mluvčí soudu Kateřina Kolářová.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kolářová uvedla, že soud po odvolání obžalovaného upravil výrok o odškodném, výši trestu ale nezměnil.

Mladík měl podle původního verdiktu zaplatit pozůstalým – manželce a dvěma synům – 1,9 milionu korun. Kolářová uvedla, že o odškodném bylo rozhodnuto znovu, detaily ale nesdělila.

Mladík strčil do dvaapadesátiletého muže loni v lednu, na nástupišti stanice metra B Anděl. Muž se snažil získat rovnováhu, ale spadl do kolejiště, kam po dvou vteřinách přijela souprava metra, která ho usmrtila.

Muže, který zemřel v metru u Anděla, do kolejí někdo strčil, tvrdí svědci

Krimi

Mladík se vyšetřovatelům k činu přiznal. Muž prý při procházení kolem skupinky teenagerů na eskalátorech strčil do mladíkovy přítelkyně. Ten po muži následně žádal, ať se omluví, ale dočkal se jen vulgárních nadávek.

Obžalovaný mladík s o rok mladším kamarádem si to nenechali líbit a na nástupišti na muže fyzicky zaútočili. Mladší z chlapců strhl soka na zem, poté ho z místa odtáhla jeho dívka. Starší hoch ale v útoku pokračoval, na kraji nástupiště chytil muže za oblečení, dal mu do obličeje hlavičku a zároveň ho pustil, takže muž ztratil balanc a spadl.

Mladší z obou útočníků dostal trest sta hodin obecně prospěšných prací.

Mladík strčil v Praze muže pod metro, dostal 3,5 roku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám