Hlavní obsah

Mladík strašil ženu na Zlínsku střelbou šípy do oken

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Klobouky

Ojedinělým způsobem zastrašoval devatenáctiletý opilý mladík o jedenáct let starší ženu ve Valašských Kloboukách na Zlínsku. Do okna jejího pokoje střílel šípy, důvodem prý byly dřívější osobní spory. Policie případ řeší jako přestupek.

Foto: Policie ČR

Šíp a luk, z nějž mladík střílel.

Článek

Mladík nejprve házel do okna třicetileté ženy kamínky. Žena přivolala přes tísňovou linku hlídku policie, která útočníka usměrnila, a ten pak odešel domů.

Po pouhých třiceti minutách ale policisty z Valašských Klobouk poslal operační důstojník na stejné místo znovu. „Tentokrát žena oznámila, že zřejmě tentýž muž střílí do jejího okna šíp,“ sdělila mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Vystřelil desetkrát

Střelec, který později nadýchal 1,21 promile alkoholu, přiznal, že chtěl ženu zastrašit. Důvodem měly být nevyřešené dřívější spory. „Vystřelil asi desetkrát, naštěstí nikomu neublížil ani nic nepoškodil,“ upřesnila mluvčí.

Policisté muže zajistili a převezli do policejní cely. „Propustili jej až po několika hodinách, kdy byl schopen uvědomit si důsledky svého jednání,” dodala Kozumplíková s tím, že mladíkovi hrozí za přestupek několikatisícová pokuta ve správním řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám