Hlavní obsah

Mladík si vařil pervitin a pak jezdil zdrogovaný autem

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

S výmluvou, že je nadšený mladý chemik-amatér, si rozhodně před policisty nevystačil třicetiletý muž z jedné z obcí na Blanensku. V rodinném domku bylo totiž spoustu chemického vybavení sloužícího k výrobě pervitinu.

Článek

Mladý muž tam drogu vařil od letošní ledna. Suroviny získával z volně prodejných léků, část pervitinu používal pro vlastní potřebu, zbytek prodával dalším drogově závislým.

Když blanenští policisté v těchto dnech varnu a jejího majitele odhalili, rychle zjistili, že muž není žádné neviňátko. V minulosti byl totiž už za obdobnou trestnou činnost soudem potrestán a navíc se okolím Blanska proháněl zdrogovaný v autě, přičemž ho chytili policisté z místního dopravního inspektorátu.

„Muž je tak podezřelý ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Kromě toho je podezřelý ze spáchání přestupku v dopravě, za což mu hrozí sankce ve výši do 20 tisíc korun a zákaz činnosti až na jeden rok,“ prohlásila policejní mluvčí Iva Šebková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám