Hlavní obsah

Mladík se málem udusil dýmem z kamen, jeho stav je vážný

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Jen o vlásek unikl smrti osmnáctiletý mladík, který trávil konec roku na chatě nedaleko obce Liptáň na Bruntálsku. Jeho bezvládné tělo bylo v chatce, naplněné dýmem z kamen, nalezeno ve čtvrtek večer. Mladý muž se nadýchal zplodin a upadl do bezvědomí.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Na místo byla ihned vyslána posádka rychlé zdravotnické pomoci a výjezdová skupina s lékařem z Krnova. Místnost, ve které mladík ležel, byla zakouřená dýmem z kamen na tuhá paliva,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl. Mladý muž, který se nadýchal zplodin, byl podle něj v bezvědomí a jeho život byl bezprostředně ohrožen.

„Lékař provedl zajištění dýchací cest a připojil pacienta k umělé plicní ventilaci a k monitoru srdeční činnosti. Záchranáři muži také zajistili žilní vstup a podali nezbytné léky,“ dodal Humpl.

Mladík byl poté transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice. „Přestože se jeho stav zlepšil a pacient již není v ohrožení života, je stále hospitalizován na ARO. Zatím bohužel nelze vyloučit léčebné komplikace, protože u takového druhu zranění mohou nastat neurologické následky, které se mohou projevit za několik dnů až týdnů,“ řekla mluvčí krnovské nemocnice Eva Kijonková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám