Hlavní obsah

Mladík okradl prodavačku, chytili ho za pár minut

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Pouhých pár minut stačilo policistům ze Svitavska, aby dopadli mladíka, který v pondělí odpoledne přepadl jednu místní prodejnu. Mladý lupič vešel do obchodu, nemaskován ohrožoval prodavačku pivní lahví a požadoval po ní vydaní peněz. Vystrašené ženě se však v nestřežený okamžik podařilo z prodejny utéct.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

„Mladík z pokladny odcizil několikatisícovou hotovost. Z místa si vzal i zanechaný mobilní telefon a poté prodejnu opustil. Prodavačce se podařilo přivolat pomoc a následně i policii,“ potvrdila v úterý Právu svitavská policejní mluvčí Anna Štegnerová.

Policisté ihned rozjeli pátrání, které za několik minut slavilo úspěch. „Na jedné z ulic postával s dalšími osobami mladý muž, jenž zcela odpovídal uvedenému popisu,“ upřesnila policejní mluvčí.

Policie mladíka ihned zadržela. Mladý lupič si nejprve vymýšlel různé historky, ale v policejním vozidle hlídce přiznal, kam uschoval ukradené peníze a mobilní telefon. Nalezené věci policisté zajistili a vrátili majitelům.

Po několikahodinovém výslechu čekalo na lupiče policejní obvinění. Nyní mu za loupež hrozí až deset let vězení. V souvislosti s jiným případem byl na zadrženého navíc vydán příkaz k dodání do výkonu trestu. V úterý jej eskortní skupina převezla do věznice v Olomouci.

Reklama

Výběr článků

Načítám