Hlavní obsah

Mladík odsouzený za vraždu bodl spoluvězně ve Valdicích lžící do krku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valdice

Krvavý konflikt řešili minulý týden v jedné z nejpřísnějších českých věznic ve Valdicích na Jičínsku. Vězeň, který si odpykává dvanáctiletý trest za vraždu, tam měl spoluvězně při hádce bodnout do krku zbroušenou lžící. Za pokus o těžké ublížení na zdraví mu hrozí další až dvanáctiletý trest. Násilí na cele se muž dopustil i dříve.

Foto: Policie ČR

Lžíce, se kterou muž bodl do krku spoluvězně ve Valdicích

Článek

Incident se stal minulý týden v neděli odpoledne poté, co se dva vězni na cele pohádali. Čtyřiadvacetiletý odsouzený konflikt zakončil tím, že po 38letém spoluvězni hodil židli, poté vykřikl, že ho zabije, načež napadeného bodl zbroušeným držadlem polévkové lžíce do krku.

„V útoku měl zamezit až druhý spoluvězeň, který muže od poškozeného odtrhl,“ informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Eliška Pospíšilová. Jak to dopadlo se zraněným mužem, policie neupřesnila.

Kriminalisté agresora obvinili z pokusu o těžké ublížení na zdraví, za což muži hrozí navýšení jeho dosavadního trestu o dalších pět až dvanáct let.

Česko má třetí největší vězeňskou populaci v EU. Zaplatí za ni 10 miliard ročně

Stalo se

Prvotní trest v délce 12 let dostal obviněný v roce 2016 za vraždu. Letos na jaře mu ale soud trest navýšil, protože se v jiné věznici dopustil podobně jako ve Valdicích těžkého ublížení na zdraví. Vzhledem k tomu, že jsou u něj nyní ve hře další roky navíc, podle mluvčí se v případě odsouzení může na svobodu podívat až v jeho necelých 50ti letech.

Věznice ve Valdicích patří k nejtěžším českým káznicím, trest si v ní odpykává více než 1000 vězňů. Jsou do ní umisťováni mimo jiné doživotně odsouzení vězni.

Reklama

Výběr článků

Načítám