Hlavní obsah

Mladík na Frýdeckomístecku přepadával herny, za lup si koupil audi

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Šest heren přepadl během posledního měsíce dvacetiletý muž z Frýdku-Místku. První dvě sám, v dalších případech mu u toho kryl záda jeho o rok starší kamarád. Za uloupené peníze si koupil vozidlo Audi A-6. Policie ho i s komplicem zatkla krátce po poslední loupeži i s ukradenými penězi. Kriminalisté zabavili i automobil. O případu informoval v pátek mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Článek

„V současné době rozhoduje soudce o vzetí hlavního pachatele do vazby. Oběma obviněným hrozí za zvlášť závažný zločin loupeže až 10 let vězení,“ řekl Žurovec.

Nezaměstnaný 20letý muž z Frýdku-Místku uskutečnil svou první loupež v polovině prosince minulého roku. „Stáhl si čepici až na oči, přes pusu si dal šálu a s nožem v ruce zaútočil na ženu obsluhující v herně v centru Frýdku-Místku. Odnesl si 30 tisíc korun. Za týden už s pistolí v ruce loupež zopakoval v další herně, kde však před ním vyděšená barmanka utekla a on odešel s nepořízenou,“ sdělil mluvčí.

Do dalších heren už pak chodil se svým kamarádem, o rok starším studentem střední školy. „Ten vždy nejprve obhlédl vytipovanou hernu, a pokud v ní nikdo nebyl, přišel jeho mladší kamarád, který s pistolí v ruce přinutil obsluhu, většinou ženy, k vydání peněz. Nejvíc získal den před Silvestrem v kasinu, odkud si odnesl 150 tisíc korun,“ dodal mluvčí.

Zabavili mu i audi

Zatímco studentovi, který při přepadení hlídal venku, dával za asistenci několik stokorun, sám si za uloupené peníze koupil automobil značky Audi A6.

Klec na pachatele spadla ve středu krátce po přepadení další herny ve Frýdku-Místku. „Když si z herny pachatelé odnášeli přes 90 tisíc korun, jednoho z nich zadrželi kriminalisté kousek od kasina, druhého vytáhla zásahová jednotka z auta. Na místě policisté zajistili pistoli a ukradené peníze,“ dodal Žurovec s tím, že policisté zabavili také auto, které si lupič za ukradené peníze koupil.

„To by nakonec mělo na základě soudního rozhodnutí propadnout státu,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám