Hlavní obsah

Mladík cestoval na střeše vlaku, zabil ho proud

Právo, Petr Blahus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov
Aktualizováno

Smrt osmnáctiletého mladíka šetří od minulého týdne benešovští kriminalisté. Jeho ohořelou mrtvolu našel ležet na střeše osobního „pantografu“ Benešov - Praha náhodný svědek v noci na pátek ve stanici Čerčany.

Článek

„Na místo byl přivolán lékař rychlé záchranné služby, který u mladíka konstatoval smrt po zásahu elektrickým jednosměrným proudem o síle 3000 voltů, ke které došlo pravděpodobně po zasažení z kovových trolejí,“ uvedla mluvčí benešovské policie Zuzana Stránská.

Původní informace hovořily o tom, že šlo o osmileté dítě. Ke zjištění přesné příčiny smrti nařídil policejní vyšetřovatel provést soudní pitvu.

Ačkoliv příčinu tragédie policisté již s největší pravděpodobností znají, záhadou zůstává důvod, který mladíka vedl k cestování na střeše vlaku, navíc v silném mrazu.

„U těla jsme totiž našli platnou jízdenku pro cestu z Benešova do Pyšel. Musíme tedy zjistit, kromě důvodu nočního cestování na střeše vlaku, také způsob a místo, kudy se na vagón dostal,“ řekla Právu Stránská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám