Hlavní obsah

Mladíci ukradli i okapy ze zastupitelství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňští policisté zatkli dva muže, kteří mají na svědomí několik krádeží. Brali věci z hypermarketů, pokoušeli se ukrást auto a jeden z nich dvakrát odmontoval okapy a parapety z budovy plzeňského státního zastupitelství.

Článek

"Vydal se tam hned dvakrát. Nejprve v noci ze 14. na 15. března, kdy demontoval dva měděné parapety, které sešlapal a v tašce odnesl domů. O několik dní později ze stejné budovy odmontoval další parapet a ještě spodní část okapového svodu. Materiál v hodnotě asi deseti tisíc korun pak zřejmě pod falešným jménem prodal do některé výkupny barevných kovů a peníze si nechal," uvedla plzeňská policejní mluvčí Michaela Altmanová.

Druhého mladíka policie zatýkala hned dvakrát. Poprvé poté, co ho zadržela ochranka už v sobotu v hypermarketu, když se pokoušel bez zaplacení pronést alkohol přes pokladny.

V pondělí se pak tentýž dvaadvacetiletý mladík pokoušel se svým stejně starým kamarádem a zlodějem okapů ukrást nezamčené auto. Mladíci s autem odjeli, chytla je ale policejní hlídka.

Jeden z nich dostal už dříve od soudu podmíněný trest, putoval tak ihned do vězení. Druhý měl uložen trest veřejněprospěšných prací, který ale neplnil. Policie ho stíhá na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám