Hlavní obsah

Mladíci se bavili: Plzeň změnili na Prahu

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Svérázný způsob zábavy zvolila dvojice mladíků ve věku 22 a 23 let z Plzně a Horšovského Týna. Bavili se tím, že jezdili po Plzni k dopravním značkám označujícím začátek a konec obce, na kterých nápisy Plzeň přestříkali na Praha. Vše si dokumentovali videokamerou.

Foto: Petr Hejna

Sammy Vomáčka - foto archiv

Článek

Hlídka městské policie výtržníky zadržela v pondělí ve dvě hodiny v noci.

"Mladíci byli vybaveni šablonou a černým sprejem. Své dílo započali na Domažlické třídě na výjezdu z města směrem na Rozvadov, pak pokračovali na Klatovské třídě ve směru na Klatovy. To už ale strážníci věděli, že výtržníci ve městě řádí. Počkali si proto na ně na konci města na výpadovce na České Budějovice, kam také dvojice vtipálků dorazila krátce po druhé hodině," řekl operační důstojník městské police Petr Voldřich.

Výtržníci odmítají vypovídat

Podle něho byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si mladíky převzala s podezřením na trestný čin poškozování cizí věci a výtržnictví. Mluvčí plzeňských policistů Michaela Altmanová řekla, že mladíci využili svého práva a odmítli vypovídat.

"Policisté zjišťují rozsah škod a poté rozhodnou, zda zahájí trestní stíhání," upřesnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám