Hlavní obsah

Mladíci položili kameny na koleje v Táboře. Málem vykolejil rychlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Velmi nebezpečným způsobem se v sobotu odpoledne bavila dvojice mladíků. Na koleje v Táboře položili kameny, do kterých následně narazil rychlík z Prahy do Českých Budějovic. V té době v něm cestovalo asi sedmdesát lidí. Naštěstí nevykolejil. Mladíky policisté hledají a vyzývají je, aby se sami přihlásili na stanici.

Foto: Mapy.cz

Železniční trať v Táboře (za ochrannou zdí vede ulice Angela Kančeva)

Článek

Novinky o případu v úterý informovala policejní mluvčí Lenka Pokorná.

„Dosud neznámí pachatelé umístili kolem třetí hodiny několik kamenů na pravou kolej na osmdesátém kilometru v lokalitě Kopeček, poblíž ulice Angela Kančeva v Táboře,“ uvedla Pokorná.

Zdůraznila, že do některých kamenů následně narazil vlak jedoucí od Prahy rychlostí 105 kilometrů za hodinu. „K vykolejení vlaku, které hrozilo, ale naštěstí nedošlo,“ podotkla Pokorná.

Na Táborsku vykolejil vlak, zastavil provoz na lokální trati

Krimi

Policisté zatím zjistili, že kameny na koleje položili dva mladíci ve věku kolem patnácti let.

Oba mají střední postavu. Jeden mladík měl na sobě šedé oblečení a nesl tašku přes rameno. Druhý mladík měl na sobě šedé tepláky a modrou mikinu.

Policisté vyzývají oba mladíky, aby přišli na služebnu v Divadelní ulici v Táboře, případně zavolali na telefonní linky 974 238 336, 974 238 701 či 158.

„Zároveň žádáme svědky, kteří si všimli něčeho podezřelého, aby volali na uvedené kontakty,“ dodala mluvčí.

Vlak na Plzeňsku najel do řady kamenů. Někdo je naskládal na koleje

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám