Hlavní obsah

Mládež demolovala v Praze zaparkované auto, před strážníky se schovávala ve křoví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři mladíci ve věku patnáct a sedmnáct let a jedna šestnáctiletá dívka demolovali zaparkované osobní auto na Praze 10. Před strážníky se pak snažili ukrýt ve křoví. Hlídce městské policie se nakonec ke svému řádění přiznali. Případem se nyní zabývají policisté.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladíci ničili zaparkované autoVideo: Policie ČR

 
Článek

„Pozornosti všímavého občana neunikla skupinka osob, která v ulici Rezlerova, Praha 10 ničila osobní vozidlo. Celou událost proto oznámil na linku tísňového volání městské policie. Po oznámení operátor vyhledal událost na kamerovém systému a až do příjezdu hlídky městské policie celou situaci monitoroval,” uvedla v neděli mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Ve chvíli, kdy mladí lidé spatřili policejní hlídku, dali se na útěk a na výzvu policie, aby zastavili, nereagovali a dál utíkali přes areál školního hřiště k ulici Parmská. Strážníci je proto začali pronásledovat. Zanedlouho je nalezli schované ve křoví.

Při útěku se poranil o ostnatý drát

„Na otázku, zda někdo z nich zaparkované vozidlo poškodil, mladíci odpověděli, že společně vozidlo otevřeli a prohledali ho. Našli zde hever a kleště, kterými pak otevřeli kapotu. Poté si vylezli na střechu a dle jejich slov se na ní 'jen tak proskočili',” řekla mluvčí.

Při útěku před policií se jeden z mladíků poranil o ostnatý drát, kterým bylo oplocené školní hřiště. Na místo proto přijel vůz záchranné služby, který ho pak odvezl na ošetření do jedné z pražských nemocnic.

Majitele poničeného vozidla se strážníkům vyrozumět nepodařilo. Případem se nyní zabývají policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám