Hlavní obsah

Mladá žena vymyslela podvod s mobily: Kupuje originály, prodává atrapy

Novinky, lsi
Praha

Podvodníci v Praze přišli na nový důmyslný druh podvodu. Kupují telefony za desítky tisíc korun a v originálních baleních je nahrazují atrapami. Ty potom za další desítky tisíc korun obratem prodávají do bazarů. Policie zatím zdokumentovala tři takové prodeje, může jich však být mnohem víc. Za podvody podle policistů stojí 24letá dívka.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena při nákupu jednoho z mobilních telefonůVideo: Policie ČR

 
Článek

Při zdokumentovaných případech si podvodníci koupili tři mobilní telefony za téměř sedmdesát tisíc korun. Poté je vyndali z originálních obalů, vyměnili je za atrapy a krabičky opět zabalili nerozeznatelně od originálu.

Všechny tři potom prodali jako plnohodnotné v jednom bazaru v Praze na Letné za více než padesát tisíc korun. „Prodavače navíc ošálili tím, že pravost a novost mobilů dokladovali výkupčímu originál účtenkou z renomované prodejny,“ uvedl v pondělí pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Podle policistů stojí za podvody 24letá žena, která zneužívá bezdomovce, jejichž doklady využívá k spotřebitelským úvěrům na vybrané zboží.

Policisté také vědí, že se ženou spolupracují další dvě osoby, které ji do obchodů s elektronikou přivezou. Při koupích a prodejích ovšem nikdy přítomné nejsou.

„Jelikož je žena pro popsané protiprávní jednání stíhána i dalšími policejními odděleními jak v hlavním městě, tak například i v Kladně, je na místě důvodná domněnka, že tímto způsobem mohla poškodit ještě celou řadu dalších obchodníků,“ dodal Hulan.

Police žádá všechny, které žena zachycená na videu poškodila, aby se přihlásili na lince 158. Podvodníkům hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám