Hlavní obsah

Mladá žena měla ve favoritu pojízdnou drogovou laboratoř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Policisté našli v zaparkovaném favoritu v Rajhradu nedaleko Brna celou pojízdnou laboratoř na výrobu drog. Vůz patřil dvaadvacetileté ženě, která byla na místě při zásahu policistů pod vlivem drog, navíc se ukázalo, že řídila přes vyslovený zákaz řízení a neměla u sebe doklady o pojištění ani registraci auta.

Foto: Karolina Kudynová, Právo

Ilustrační foto

Článek

K nálezu drog se policisté dostali při vyšetřování banální nehody. Žena nepřeparkovala svého favorita ze silnice, kterou v pondělí před polednem začali opravovat silničáři. Mladá žena sice rychle přiběhla, ale protože byl favorit nepojízdný, musela ho odtáhnout na laně dalším autem.

„Když projížděli pod mostem rychlostní silnice, zavadila řidička rohem favoritu o odstavenou dodávku silničářů. Poškodila nárazník, dveře i bok auta – škoda asi pět tisíc korun. Favorit si poškodila asi za tři tisíce korun,“ řekl k celkem banální nehodě policejní mluvčí Aleš Mergental.

Věci za ale začaly dít po příjezdu policistů, kteří dorazili nehodu vyšetřovat. Chování mladé ženy se totiž strážcům zákona moc nepozdávalo, a proti ji udělali test na přítomnost drog. Jejich tušení je nezklamalo, žena byla zfetovaná.

Největší překvapení ale skrýval starý nabouraný favorit. Byl totiž přeměněn na pojízdnou výrobnu drog, uvnitř auta totiž policisté kromě injekčních stříkaček našli i „nádobíčko“ k přípravě omamných látek.

Mladá žena je nyní podezřelá z trestného činu maření úředního rozhodnutí. Více vrásek na čele jí ale jistě přidělává šetření policie ohledně vybavení jejího favorita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám