Hlavní obsah

Mladá dívka se na vysílači zřítila o 15 metrů níže

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Náročnou záchrannou akci za sebou mají hasiči a záchranáři, kteří byli požádáni o pomoc v pátek večer. Na stožár vysílače u obce Těchlovice na Hradecku totiž vylezli po žebříku dva mladí lidé. Dívka se však propadla na vysílači o desítky metrů a zůstala zraněná na prvním podlaží vysílače. S těžkými zraněními skončila v nemocnici.

Článek

"Osmnáctiletý mladík a šestnáctiletá dívka vylezli po žebříku na šedesátimetrový stožár vysílače. Dívka se z výšky 45 metrů zřítila o zhruba 15 metrů níže a dopadla na první podlaží vysílače. Utrpěla těžká zranění hlavy, hrudníku a končetin. Mladý muž ihned přivolal pomoc a snažil se dívku držet při vědomí až do příjezdu záchranářů," uvedla mluvčí královehradeckých hasičů Martina Žahourková.

Lékař musel vylézt na vysílač

Ihned po příjezdu se ke zraněné dívce vydali dva hasiči. Hlavním cílem záchranářů bylo poskytnout jí na místě nezbytnou pomoc a co nejrychleji ji dostat na zem do péče přivolaného lékaře záchranné služby. Jeden z hasičů se snažil u dívky zajistit základní životní funkce, její stav se ale stále zhoršoval.

Lékař záchranné služby proto musel ihned vylézt po žebříku ke zraněné dívce. "Druhý hasič, speciálně vyškolen pro práci ve výškách a nad volnou hloubkou, mezitím našel kotvící body, upevnil lana a připravil lezecké vybavení na slanění," doplnila Žahourková.

Dívka byla po zajištění naložena do nosítek a spuštěna i s hasičem - lezcem na zem. Následně byl za pomocí lan spuštěn i lékař a mladý muž. Dívka byla ihned přepravena do nemocnice v Hradci Králové. Mladý muž utrpěl šok.

Reklama

Výběr článků

Načítám