Hlavní obsah

Mistrovství v jachtingu juniorů narušil vítr, 15 lidí hasiči tahali z vody

Právo, vtk
Břeclav
Aktualizováno

Patnáct lidí v pondělí vytahovali hasiči a členové vodní záchranné služby z vodního díla Nové Mlýny na Břeclavsku, kde se konalo Mistrovství ČR v jachtingu juniorů. Několik plavidel se totiž kvůli silnému poryvu větru převrátilo. Ve skupině zachráněných byli tři dospělí, zbytek tvořily děti. Jedno z nich skončilo kvůli podchlazení v břeclavské nemocnici.

Foto: archiv HZS JMK

Snímek z policejního vrtulníku zachycuje plavidlo záchranářů u převráceného člunu.

Článek

„Ošetřili jsme na místě tři děti. Všechny byly kvůli pobytu ve studené vodě podchlazené. Zdravotní stav dítěte, které jsme přepravili do nemocnice, je dobrý,“ řekla Právu mluvčí jihomoravské zdravotnické záchranné služby Hedvika Kropáčková.

Na jižní Moravě dnes od rána panuje slunečné počasí, které je ale provázeno silným větrem. Právě ten převrátil několik plavidel na Nových Mlýnech, kde se nedaleko Dolních Věstonic koná mistrovství v jachtingu. Podle informací Práva se převrátilo jedno soutěžní plavidlo a také několik člunů, z nichž lidé s dětmi pozorovali z hladiny klání mladých jachtařů.

Foto: archiv HZS JMK

Snímek z policejního vrtulníku zachycuje plavidlo záchranářů u převráceného člunu.

„Na místo jsme vyslali dvě hasičské jednotky. Všechny zachráněné jsme hned po vytažení z vody zabalili do termofólií. Již v tu chvíli byl na místě i policejní vrtulník s našimi lezci,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Hasiči byli připraveni vytáhnout lidi z vody i na lanech zavěšených pod vrtulníkem. To ale nebylo nutné. Proto pouze z vrtulníku ověřili, že všichni účastníci závodů a diváci v člunech jsou v pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám