Hlavní obsah

Místo koupě zájemce s rolexkami za milion utekl. Už sedí ve vazbě, hodinky ale zmizely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Z podvodu obvinila policie mladíka, kterého zadržela v souvislosti s loňskou krádeží drahých hodinek na Orlickoústecku. Jejich cena měla dosahovat hodnoty asi tři čtvrtě milionu korun, nakonec se ale ukázalo, že jsou ještě dražší. Dvacetiletý cizinec už sedí ve vazbě, cenné hodinky se ale podle policie dosud k majiteli nevrátily.

Zadržený cizinec, kterého policisté obvinili z podvodu kvůli drahým hodinkám.Video: Policie ČR

 
Článek

„Zjistili jsme, kdo by mohl být pachatelem a zadrželi jsme ho. Minulý týden pak kriminalisté dvacetiletého cizince obvinili z podvodu,“ uvedla policejní mluvčí Dita Holečková.

Policie už dříve popsala, že majitel inzeroval na internetovém portálu hodinky k prodeji. Se zájemcem si pak sjednal osobní schůzku. Během té proběhlo vše standardně - muž hovořící špatnou češtinou s východním přízvukem si hodinky vyzkoušel, telefonicky si s dalším mužem ověřil jejich pravost a poté řekl, že si koupi promyslí a ozve se.

O pár dní později se oba sešli na Mírovém náměstí v Ústí nad Orlicí. Zájemce si ještě jednou hodinky nasadil na ruku a společně šli do bankovní pobočky, kde mělo dojít k převodu peněz. „Po vstupu do vestibulu banky však kupující odstrčil prodávajícího a i s hodinkami na ruce utekl směrem do Havlíčkovy ulice, kde přeskočil plot a zmizel z dohledu. Poškozený se snažil pachatele pronásledovat, bohužel marně,“ uvedli policisté krátce po činu.

Pachatel muže připravil o rolexky za víc než milion korun. „Odborným vyjádřením byla hodnota hodinek značky Rolex stanovena na částku jeden milion a pětašedesát tisíc korun,“ upřesnila mluvčí Holečková.

Zadržený muž je stíhán vazebně a v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Schwarzeneggera zadrželi na letišti v Mnichově

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám