Hlavní obsah

Metanolové otravy nekončí. Další pacient leží ve Frýdku-Místku

Právo, tom, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Ani dva týdny po zmírnění prohibice metanolová kauza nekončí. V nemocnici skončil další pacient s podezřením na otravu touto látkou. Třiašedesátiletý muž byl hospitalizován ve frýdecko-místecké nemocnici.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí nemocnice Jolana Filipová Právu sdělila, že otráveného muže lékaři přijali kolem půlnoci. „Další informace ke stavu pacienta nemocnice nebude podávat,“ dodala Filipová.

U muže se nejprve projevily zdravotní obtíže, následně byl hospitalizován ve velmi vážném stavu. „Policisté už několik hodin intenzivně pracují na objasnění všech okolností této události, zajistili věci důležité pro trestní řízení, byly provedeny první expertízy s pozitivními výsledky detekující přítomnost methylalkoholu,“ uvedla krajská policejní mluvčí v Ostravě Gabriela Holčáková.

Moravskoslezští kriminalisté i nadále pokračují v úkonech trestního řízení souvisejících s kauzou „methyl“. „Do současnosti jsme provedli už 77 domovních prohlídek či prohlídek jiných prostor. Narůstá množství zajištěných věcí důležitých pro trestní řízení, expertíz, výslechů i mnoha dalších úkonů. I počet obviněných se zvýšil, v současnosti stíháme již 26 lidí. Poslední muž byl obviněn včera v Ostravě,“ doplnila ve čtvrtek Holčáková.

Počet mrtvých v kraji zůstává totožný, tedy 17 osob zemřelo v důsledku intoxikace methylalkoholem. V celé ČR je bilance 28 mrtvých.

Reklama

Výběr článků

Načítám