Hlavní obsah

Měl zákaz řídit a byl zdrogovaný, přesto v autě vezl dalších pět lidí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Vlastním očím nevěřili policisté, kteří v noci na čtvrtek zastavili přeplněný osobní automobil Škoda Felicia v Ostravě-Přívoze. Cestovalo v něm šest dospělých mužů. Po zastavení auta se 22letý řidič okamžitě přesunul na zadní sedadla mezi další čtyři spolujezdce.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Článek

O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Policisté jednání řidiče samozřejmě zaznamenali. Muž byl vyzván k předložení dokladů předepsaných pro řízení vozidla, ovšem potřebné dokumenty nepředložil,“ řekla Holčáková.

Pro policisty ale nebyl problém zjistit, že šofér má soudem vyměřen zákaz řízení až do roku 2012, a to hned třemi verdikty příslušných orgánů. Navíc byl v době řízení pod vlivem drog. „Provedená orientační zkouška na přítomnost návykových látek byla pozitivní na amfetamin,“ řekla mluvčí.

Policie kromě toho zjistila, že automobil ve stejný den řídil i další člen povedené osádky – 26letý muž, který seděl na předním sedadle spolujezdce. Klíčů vozidla se navíc zmocnil bez vědomí své matky, která byla jeho majitelem.

„Při kontrole bylo zjištěno, že ani tento muž neměl oprávnění auto řídit, neboť není držitelem příslušného řidičského oprávnění,“ dodala Holčáková s tím, že i tento druhý řidič byl pod vlivem amfetaminu.

Oba muži jsou nyní stíháni pro přečiny ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a neoprávněné užívání cizí věci. „Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. Vozidlo si následně převzala jeho majitelka,“ dodala mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám