Hlavní obsah

Matka z Prahy nechala kojence půl hodiny v autě rozpáleném sluncem, výtky policie odmítla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pětiměsíční dítě zavřené v autě zaparkovaném na přímém slunci zachraňovali policisté v Praze. Zpoceného kojence vytáhli poté, když rozbili okénko. Nakonec přišla matka dítěte, která ale výtky policie, že vystavila potomka nebezpečí, odmítala, stejně jako důkladnější vyšetření miminka.

Foto: Policie ČR

Dítě bylo zavřené v autě zhruba půl hodiny.

Článek

Policisty přivolala v pondělí odpoledne svědkyně přes tísňovou linku k poště v ulici Hábova v pražských Stodůlkách.

V zaparkovaném vozidle tam mělo být usazené v autosedačce miminko, které podle oznamovatelky spalo, ale bylo viditelně celé zpocené, přičemž ve vozidle bylo jen trochu pootevřené okénko.

„Hlídka nalezla v autě již plačící a zarudlé miminko. Z obavy o jeho zdraví jeden z policistů rozbil okénko u auta a dítě v autosedačce vyndal ven do stínu,“ popsal ve čtvrtek případ mluvčí policie Jan Rybanský.

Ať se nelekne, bude rána. Strážníci v Brně vysvobozovali batole z rozpáleného auta

Krimi

„Tam se o něj postarala oznamovatelka coby zdravotní sestřička. Mezi řečí uvedla, že u vozidla stála dobrých deset minut a čekala, až se dostaví řidič, což se nestalo, a proto zavolala linku 158,“ dodal Rybanský.

Pak dorazil další svědek, který přinesl studenou vodu k osvěžení dítěte a policistům sdělil, že auto tam bylo zaparkované určitě třicet minut, ale netušil, že je uvnitř dítě.

Až s příjezdem přivolané záchranky dorazila matka dítěte.

„Vůbec jí nepřišlo divné, že u jejího vozidla stojí policisté, a ani to, že její miminko drží v náručí cizí žena,“ popisoval Rybanský.

„Poté, co ji hlídka sama oslovila, zdali k vozidlu patří, a vysvětlila jí situaci, dvaačtyřicetiletá maminka se k celé věci postavila velmi laxně s tím, že si jen na pár minut odskočila na poštu,“ zmínil mluvčí s tím, že se žena k záchranářům podle něj chovala arogantně.

Žena rovněž tvrdila, že vyšetření dítěte je zbytečné, nakonec ale do sanitky s potomkem nastoupila.

„Během vyšetření přiznala, že si odskočila na půlhodinu, ale nechala pootevřené okénko a přes malou položila mokrou plenu. Záchranáři ženě doporučili převézt dceru na podrobnější vyšetření do nemocnice, s čímž matka nesouhlasila,“ dodal Rybanský s tím, že policisté případ prověřují jako podezření z opuštění dítěte.

Pes v rozpáleném autě v Hluboké trpěl skoro hodinu, nakonec uhynul

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám