Hlavní obsah

Matka nechala dvouletou holčičku v rozpáleném autě a šla do kadeřnictví. Dítě skončilo v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Šokující případ řešili ve úterý odpoledne táborští strážníci. Matka nechala asi dvouletou holčičku v rozpáleném autě a šla do kadeřnictví. Než dítě vyprostili hasiči, bylo podle svědka, který je zavolal na pomoc, v autě minimálně 20 minut. Zdravotní záchranáři pak dítě převezli do nemocnice. Případ už vyšetřují policisté.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Krátce po třinácté hodině vyjížděla pohotovostní hlídka do Vančurovy ulice, kde v osobním automobilu sedělo plačící dítě upoutané v autosedačce,“ uvedl zástupce velitele táborských strážníků Pavel Šimek.

Zdůraznil, že auto stálo na přímém slunci a teplota v té době dosahovala 26 stupňů Celsia.

„Vzhledem k tomu, že přibližně dvouletá holčička byla v nebezpečí ohrožení života, přivolali jsme okamžitě hasiče a zdravotníky,“ podotkl strážník.

Upozornil, že ve stejném okamžiku, kdy hasiči dítě z vozu vyprostili, se na místo dostavila jeho matka, která byla v nedalekém kadeřnictví. „Přehřátá dívenka byla záchranáři transportována do zdravotnického zařízení,“ doplnil Šimek.

Případ předali strážníci státní policii. „Případ nám předala městská policie a už jej šetříme,“ potvrdila Novinkám mluvčí táborské policie Lenka Pokorná.

Nezodpovědná matka nechala dítě před couvajícím autem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám