Hlavní obsah

Manželský pár spáchal dvě loupeže a další připravoval

Právo, ov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželský pár z Ostravy policie zadržela kvůli dvěma loupežím, kterých se společně dopustili. Kromě toho plánovali další zločiny. Oba skončili ve vazbě a vzhledem k výši škody jim hrozí až deset let.

Foto: Policie ČR

Muž na poslíčka s pizzou zaútočil páčidlem.

Článek

Jednatřicetiletý muž a jeho o tři roky mladší manželka si podle policie na začátku července objednali pizzu na odlehlé místo za Novým Jičínem.

„Ve chvíli, kdy žena předstírala její převzetí, měl její manžel dvaadvacetiletého muže, který pizzu přivezl, fyzicky napadnout. Přistoupil k němu zezadu s úmyslem jej uvést do bezvědomí tím, že jej udeří do hlavy kovovým páčidlem, a následně že mu odcizí finanční hotovost. Rozvozce si však útočníka všiml a došlo ke vzájemné potyčce. Útočník pak rozvozce donutil pod pohrůžkou násilí, aby mu vydal finanční hotovost v řádu několika tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Darina Knižátková. Napadený následně z místa rychle odjel.

Foto: Policie ČR

Zabavené peníze z loupeže

Policisté po přijetí oznámení začali po pachatelích intenzivně pátrat, a to úspěšně. Oba manželé byli zadrženi nedaleko místa činu, následně se pod tíhou důkazů ke zločinu přiznali. Kriminalistům se dále podařilo zjistit, že se nejedná o jedinou loupež, kterou má mít dvojice na svědomí.

„Už o den dříve se manželský pár pokusil stejným způsobem napadnout řidiče přepravní společnosti, a to tentokrát na Opavsku. Muži se ale podařilo uprchnout. „Dle zjištěných informací měli manželé také plánovat stejným způsobem provést na přepravci doručovací společnosti další loupež. Prozatím však došlo pouze k objednání zboží,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám