Hlavní obsah

Manželé z Německa vydělávali na striptýzu mladistvých dívek

Právo, Pavel Peňás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Obžalobě z ohrožování mravní výchovy mládeže čelí manželská dvojice z Německa, která v Kraslicích na Sokolovsku provozovala firmu Direct Calling, poskytující striptýz přes internet. Mezi tanečnicemi byly ale i šestnáctileté dívky.

Foto: Dana Ehlová

Villandry

Článek

Soudního jednání, které začalo v pátek v Sokolově, se manželé Hans Jürgen a Monika Beherzig nezúčastnili kvůli úmrtí v rodině. Podle obžaloby od roku 2001 nejméně v šesti případech zaměstnali mladistvé dívky, které se pak před webovou kamerou svlékaly na přání přes internet připojených zákazníků.

"Úkolem dívek bylo plnit přání zákazníků tak, aby co nejdéle vydrželi na placené internetové stránce," uvedl státní zástupce Petr Havlíček. Dívky se přihlásily buď na inzerát nebo na doporučení kamarádek. Při přijetí měly odevzdat souhlas rodičů, ten si ale všechny dívky podepisovaly sami.

Majitelé firmy dívky sice upozornili, že pokud jim není osmnáct, nesmí se před kamerou zcela svlékat. "Později nám ale naznačili, že pokud ukážeme více, déle zákazníka udržíme. Tak jsem se začala svlékat úplně," uvedla u soudu mladistvá Olga. "Měly jsme se hladit a svlékat. Zákazníci chtěli vidět i další sexuální praktiky, ale to jsem nedělala. Jen jsem si třeba vzala do ruky robertka," popsala dívka.

Nahé dívky byly k vidění na placené webové stránce. Provozovatel stránek pak kraslické firmě platil za čas, který zákazníci strávili sledováním nahých dívek. Motivací všech v pátek vyslýchaných dívek byly peníze. Za hodinu, kdy se obnažovaly před kamerou, dostaly sto korun. Neměly přitom tušení, že kromě internetového přenosu jsou jejich hrátky také zaznamenávány.

"Neřekli mi, že to nahrávají. To jsem se dozvěděla až od policistů," uvedla Lucie, které také bylo teprve šestnáct, když její striptýz sledovali většinou němečtí zákazníci přes internet. U soudu pak na fotografiích z CD-ROMů zabavených ve firmě poznala sebe i své nezletilé kolegyně. Obhajoba se před soudem snaží poukázat na to, že všechny dívky byly upozorněny, že se nemají zcela svlékat a přesto to porušovaly. Obžalovaným manželům hrozí trest od šesti měsíců do tří let nebo peněžitý trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám