Hlavní obsah

Nejsem jeho majitel, tvrdí muž o psovi, který na Petříně pokousal dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Muž, jehož pes ve čtvrtek pokousal v Praze na Petříně čtyřleté dítě, se přihlásil policii. Dostavil se na služebnu po odvysílání reportáží v médiích. Policistům tvrdí, že majitelem zvířete není, jen ho prý venčil. Dítě po útoku skončilo v kritickém stavu v nemocnici. Muž po incidentu utekl a policie po něm pátrala.

Foto: Policie ČR

Majitel psa, který vážně zranil malého chlapce, se policii přihlásil.

Článek

Hledaný muž se podle mluvčího v pátek večer dostavil na policejní služebnu na základě odvysílaných reportáží v médiích. Tvrdí, že není majitelem psa, prý ho jen venčil, oznámil na policejním webu mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

„Muž nebyl majitelem psa, pouze ho venčil a jeho jednání si nedokáže vysvětlit. Celé události lituje,” uvedl Rybanský.

Policisté událost vyšetřují pro podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Zatím ale nikoho neobvinili. „I nadále probíhají standardní úkony tohoto řízení, například výslechy svědků, a čekáme na výsledky znaleckých zkoumání,” doplnil mluvčí policie.

Pes napadl ve čtvrtek kolem poledne chlapce, který byl s matkou na procházce v parku pod petřínskou rozhlednou.

„Majitel psa ihned po incidentu z místa činu utekl směrem k restauraci Nebozízek a dále k tzv. Hladové zdi, aniž by počkal na policisty,” řekl Rybanský.

Čtyřletý chlapec utrpěl vážná zranění v oblasti hlavy. V nemocnici musel podstoupit operaci a nyní je v umělém spánku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám