Hlavní obsah

Majitel kasina brutálně zbil nezvaného hosta, soud mu potvrdil 6,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za brutální zbití opilého muže baseballovou pálkou si majitel ašského kasina Hung Son Nguyen odpyká 6,5 roku vězení. Trest za pokus o vraždu mu v úterý pravomocně potvrdil pražský vrchní soud. Odvolací senát zamítl jak odvolání státní zástupkyně, která žádala přísnější potrestání, tak i Nguyena, jenž naopak usiloval o kratší odnětí svobody.

Foto: Patrik Biskup, Novinky

Obžalovaný u Krajského soudu v Plzni

Článek

„Pan obžalovaný odškodnil zdravotní pojišťovnu i poškozeného, projevil mu lítost, osobně se mu omluvil, a dokonce zajistil jeho matce a sestře práci. Můžeme potvrdit, že v podobných případech nejde o běžný postup,“ konstatovala soudkyně Michaela Pařízková. Dodala, že napadený muž „šel útoku trochu naproti, byť jednání obžalovaného to neomlouvá“.

Nguyenovi hrozilo za pokus o vraždu deset až 18 let vězení. Plzeňský krajský soud v lednu vzhledem k okolnostem případu využil možnost mimořádného snížení trestu. Státní zastupitelství sice s tímto postupem souhlasilo, navrhovalo ale devět let za mřížemi. V úterý poukázalo mimo jiné na to, že sebereflexi Nguyen projevil až před soudem, když předtím na policii opakovaně nemluvil pravdu. „Pro oběť trestného činu není až tak rozhodující motivace odškodnění, ale to, že nějaké získá, což rozhodně není pravidlem,“ reagovala soudkyně.

Incident zachytila kamera.Video: Policie ČR

Incident se stal v noci 18. dubna 2023 v kasinu v Aši, kam se snažil po předchozím vykázání dostat silně opilý třicetiletý muž. Vykopl skleněné dveře podniku, kde ho nejprve zbil zaměstnanec podniku. Toho soudy později potrestaly roční podmínkou za ublížení na zdraví. Když zaměstnanec bití zanechal, přistoupil k nezvanému hostu Nguyen a kovovou baseballovou pálkou ho velkou silou a s nápřahem opakovaně bil zejména do trupu a dvakrát také do hlavy.

Zbitý muž, který po útoku zůstal ležet v bezvědomí, utrpěl mimo jiné krvácení do mozku a vícečetné zlomeniny lebky. Nguyen ihned přivolal záchranáře, tvrdil jim ale, že zraněný muž zakopl na schodech. V kasinu také smazal záznamy z kamer. „Každý den přemýšlím nad tím, proč se to stalo. Nerozumím tomu, vůbec nechápu, proč jsem to tehdy udělal,“ řekl v úterý soudcům osmatřicetiletý majitel kasina, který v Česku žije od dětství.

Nezvaný host kasina v Aši skončil přizabitý pálkou, majitel herny dostal 6,5 roku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám