Hlavní obsah

Mají přes 80 let a chtěli si přilepšit investicí do kryptoměn. Přišli o úspory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uničov

Přilepšit k důchodu si chtěl investicí do kryptoměny seniorský pár z Olomoucka. Narazil na podvodníky. Místo přivýdělku přišla čtyřiaosmdesátiletá žena a její o tři roky starší manžel o statisíce korun. Ve čtvrtek se přišli se svým příběhem svěřit na policejní oddělení v Uničově. Novinky o tom v pátek informovala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Marco Bello, Reuters

Bitcoin

Článek

„Oba uvedli, že na mobilní telefon ženy se ozval dosud neznámý muž, který nabízel investice do kryptoměny. Manželé pod vidinou přivýdělku s nabídkou souhlasili,“ uvedla mluvčí.

Podle zjištěných informací se celá věc měla odehrát tak, že seniorka si dle instrukcí od volajícího nainstalovala do počítače aplikaci. Následně si na jeho popud založila na ním uvedených internetových stránkách účet, od kterého jí pachatel zaslal přihlašovací údaje.

„Poškozená žena dle instrukcí postupně ze svého bankovního účtu přeposlala na nově založený účet několik částek v minimální výši 200 tisíc korun,“ konstatovala Skoupilová.

Jednání pachatele se podle ní na první pohled nejevilo podezřele, jelikož seniorka obdržela na svůj účet několik tisíc korun. „Následně se jí za pár dní ozval dosud neznámý pachatel vystupující pod jiným jménem s tím, že pro vyplacení finanční hotovosti musí poškozená zaslat další peníze,“ poznamenala mluvčí.

Seniorka neváhala a od manžela si nechala přeposlat 200 tisíc korun, které obratem přeposlala na další účty, přičemž všechny transakce opět potvrzovala SMS kódy.

„Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest,“ doplnila Skoupilová.

Skoro rok si žena z Přerovska myslela, že výhodně investuje. Pak jí došlo, že naletěla

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám