Hlavní obsah

Lupiče z herny policisté dopadli po dvou hodinách

– Zlín
Právo, Aleš Fuksa

Pouhé dvě hodiny zůstal po přepadení herny v centru Zlína na svobodě jednačtyřicetiletý lupič. Obsluze hrozil použitím střelné zbraně a ta mu vydala dvacet tisíc korun. Policisté ale muže dopadli a ve středu ho soud poslal do vazby.

BEZ KOMENTÁŘE: Obsluha herny dala lupiči dvacet tisícVideo: Policie ČR

 
Článek

„V neděli v noci přistoupil rovnou k pultu a předložil obsluze herny lístek s hrozbou. Ještě ukázal na mikinu, pod kterou měl nějaký předmět, vypadající jako zbraň,“ přiblížila policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Vyděšená obsluha muži dala číšnický flek s hotovostí přesahující dvacet tisíc korun. Lupič pak z herny odešel.

„Aby zmátl policisty, tak se po cestě převlékl do náhradního oblečení, které měl připravené,“ uvedla Javoříková. Policejní hlídce v pátrání pomohlo, že obsluha herny muže přesně popsala.

„Tíživá situace”

„Podezřelý muž skončil v rukou policistů necelé dvě hodiny po činu, a to i s odcizenou finanční hotovostí,“ sdělila mluvčí.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Jednačtyřicetiletý lupič čeká na verdikt soudu, který jej o chvíli později poslal do vazby.

Policisté ho nechali v cele předběžného zadržení. Ke svému jednání se přiznal. Hájil se tím, že má těžkou životní situaci a má dluhy. Soud muže ve středu poslal do vazby.

„Byla důvodná obava, že by muž ve svém protiprávním jednání pokračoval, jelikož je v současné době souzen pro stejnou trestnou činnost,“ vysvětlila mluvčí.

V případě odsouzení mu hrozí dva až deset let vězení.

Výběr článků

Načítám