Hlavní obsah

Lupiče, kterého prodavač zahnal novinami, našli policisté u fastfoodu

Praha

Policisté zadrželi muže, který se v pondělí pokusil o přepadení trafiky v Praze-Čakovicích. Požadovaných peněz se však tehdy nedočkal, prodavač lupiče zahnal novinami. Druhý den lupiče policie dopadla před svojí služebnou, kde muž postával u stánku s rychlým občerstvením. V pátek o tom informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Muž v trafice ohrožoval prodavače pistolí

Článek

K přepadení trafiky došlo v pondělí v ulici Dr. Marodyho kolem poledne. Muž ohrožoval prodavače pistolí a požadoval po něm peníze, prodavač však lupiče zahnal na útěk novinami. [celá zpráva]

Policisté muže dopadli hned druhý den přímo před jejich služebnou na pražské Palmovce. „Detektivové se v úterý 4. července okolo 16 hodiny vraceli autem na zmiňovanou služebnu a při průjezdu křižovatkou ulic Na Žertvách a Zenklova si všimli muže, který stál u stánku rychlého občerstvení. V něm ihned poznali podezřelého z přepadení a to jak podle obličeje, tak i podle oblečení, které měl stejné jako při přepadení,“ uvedl mluvčí.

Jednatřicetiletý muž se následně k přepadení přiznal, jako důvod uvedl svou finanční situaci. Policistům se také přiznal k tomu, že je narkoman, a v minulosti byl již odsouzený za loupež na osm a půl roku vězení.

„Kriminalistům pak muž ukázal místo, kam po přepadení odhodil pistoli. U zadrženého byl podán podnět na jeho vzetí do vazby, o čemž bude rozhodovat soud,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám