Hlavní obsah

Lupič napadl v Ostravě staršího muže. V baru připravil obsluhu o 120 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Napadením 61letého muže skončilo v květnu podle policie loupežné přepadení v Ostravě. Lupič poškozeného okradl a utekl. Policisté ho následně vypátrali a zjistili, že měl okrást také barmana o 120 tisíc korun. Škoda byla celkově vyčíslena na čtvrt milionu korun.

Loupežné přepadení a krádež peněženkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Přepadení se odehrálo na začátku května ve Vítkovicích. „Pachatel přistoupil k poškozenému zezadu, uchopil ho kolem ramen a začal s ním komunikovat. Nejdříve chtěl půjčit peníze, když se jich nedočkal, fyzicky napadl poškozeného, který upadl na zem,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Policie zadržela muže, který rozeslal 2000 podvodných SMS

Krimi

Lupič mu vzal peněženku se třemi tisíci a klíče od bytu. Vzápětí však byl zadržen. Kriminalisté zjistili, že sedmatřicetiletý muž je recidivista s 15 záznamy a na svědomí má už krádeže v MHD. S 32letým komplicem v jednom případě také vzali z příruční pokladny v baru v Ostravě-Zábřehu 120 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Krádež peněženky v MHD

„Muž s kriminalisty spolupracoval, ke svému jednání se doznal a při výslechu uvedl, že své oběti si vybíral například podle věku nebo náhodně. V dopravních prostředcích v několika případech si měl za ně sednout a mezi sedačkami z tašky vytáhnout dostupnou věc. Výslech uzavřel lítostí a krádeže odůvodnil slovy, že neměl na obživu,“ konstatovala mluvčí.

Muž byl obviněn z trestného činu loupeže, krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Celkem bylo muži prokázáno 14 činů se škodou za více než 230 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám