Hlavní obsah

Lovcům lebek se letitý uprchlík snažil ujet v avii

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Královéhradečtí kriminalisté z oddělení cíleného pátrání zadrželi v těchto dnech muže, který se několik let úspěšně vyhýbal nástupu do vězení. Zadržení předcházela honička, při které trestaný muž ujížděl hlava nehlava policistům v nákladní avii. Na řadu přišla i střelba, uprchlík byl nakonec zadržen.

Článek

"Muž stále měnil místa pobytu i auta, se kterými jezdil. V okamžiku, kdy kriminalisté zjistili, ve kterém městě se nachází, už byl jinde. Takto stihl vystřídat nejméně 10 míst. Ač se jedná o muže závislého na užívání drog, choval se velmi obezřetně a strašák vězení byl pro něho skutečně silný,“ řekla krajská policejní mluvčí Ivana Ježková.

Policisté hledaného muže nakonec vypátrali v Dolní Kalné na Trutnovsku. Ten se ale jen tak nechtěl vzdát a dal se na zběsilou jízdu nákladní avií. „Najížděl do protisměru a nerespektoval přednost v jízdě. Mimo zalidněnou oblast použili k zastavení vozidla varovný výstřel i střelbu na pneumatiky,“ doplnila mluvčí.

Po několika kilometrech policisté muže zadrželi a zjistili, že řídil pod vlivem drog. Další překvapení je čekalo, když otevřeli nákladní prostor, kde našli pojízdnou varnu drog.

„Okamžitě po dopadení byl zadržený muž dodán do výkonu trestu odnětí svobody, kam patří,“ uzavřela mluvčí Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám