Hlavní obsah

Lidé zasypali policii poznatky k útočníkovi z autobusu, který napadl těhotnou ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Velké množství poznatků dostali kriminalisté z Prahy, kteří vyšetřují napadení těhotné ženy v autobusu městské hromadné dopravy. Útočník po ní požadoval mobil, když ho nedostal, chytil ji za hlavu a ztloukl ji.

Foto: Policie ČR

Podoba pachatele, jak ji sestavila policie.

Článek

„Kriminalisté dostali opravdu hodně poznatků od občanů k osobě pachatele, v řádu několika desítek. Momentálně všechny prověřují a pátrají po útočníkovi,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk. Zda je mezi volajícími také někdo z přímých svědků útoku v autobusu, policisté zatím neuvedli.

Přepadení se odehrálo v úterý ráno na lince 193 ve Vídeňské ulici. Pachatel chtěl půjčit mobil nejprve po několika cestujících a pak se obrátil na těhotnou ženu. Chtěl si z jejího mobilu zavolat matce, žena však odmítla. Následoval útok. Pachatel ji chytil za vlasy a pěstí ji začal bít zezadu do hlavy. Přitom stále požadoval vydání jejího telefonu.

Oběť se následně vysmekla a utekla. Řidič autobusu uvedl, že si incidentu ve voze nevšiml. Autobus byl kloubový a napadení se odehrálo v jeho zadní části.

Cestující, kteří napadení pravděpodobně viděli, však pomoc nepřivolali. „Zarážející na případu je to, že i když v autobusu cestovalo několik lidí, ženě nikdo nepomohl a ani nezavolal na tísňovou linku. Přitom podle poškozené lidé přepadení sledovali a nikdo se jí nezastal,“ konstatoval již ve čtvrtek Daněk. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám