Hlavní obsah

Liberecký exprimátor zřejmě skončí kvůli pozemkům před soudem

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Exprimátor Liberce Jiří Kittner spolu s dalšími dvěma politiky bude obžalován z podvodu, kterého se měl dopustit v souvislosti s machinacemi s městskými pozemky pod sjezdovkami na Ještědu. Obžaloba dorazí k soudu podle serveru Aktualne.cz ještě ve čtvrtek nebo v pátek.

Článek

Liberecký krajský státní zástupce Miloš Klátik však odmítl tuto informaci potvrdit. „Já dnes neposkytuji žádné informace. Již předem jsem avizoval, že se k případu vyjádřím až v pátek 8. března,“ řekl s tím, že do té doby nebude podání či nepodání žaloby jakkoli komentovat.

Kauza se vztahuje k rokům 2003 až 2006, kdy se v Liberci připravovalo mistrovství světa v klasickém lyžování. Město mělo levně prodat pozemek své společnosti Sportovní areál Ještěd a ta jej následně s mírným navýšením ceny prodat dál. Tak vznikla Liberci škoda ve výši 17,7 miliónu korun.

Již vloni byly policií v této souvislosti obviněny z trestného činu podvodu celkem tři osoby. Mezi nimi má být právě exprimátor Jiří Kittner, jeho náměstek Pavel Krenk a tehdejší tajemník Sportovního areálu Ještěd a zastupitel Jiří Zeronik (všichni ODS).

Jak Právu následně potvrdil i Jiří Kittner, žádnou obžalobu dosud neobdržel. Tudíž se podle svých slov nemá k čemu vyjadřovat.

Trestní oznámení podala v roce 2009 protikorupční sdružení Oživení a Čmelák v čele s libereckým zastupitelem, lídrem Změny pro Liberec, Janem Korytářem. Liberec podle něj pod záminkou příprav mistrovství světa v klasickém lyžování prodal levně pozemek své společnosti Sportovní areál Ještěd. Ta jej - s menším navýšením ceny - prodala dál, přičemž třetí vlastník za ni získal až dvojnásobek původního odhadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám