Hlavní obsah

Lektorka etiky bez okolků ukradla mobilní telefon

– Praha
Novinky, lsi

Že krást může opravdu každý, dokázal listopadový případ pražských kriminalistů. V jednom z kancelářských center v metropoli uchazečka o práci zapomněla na pohovce mobilní telefon. Ten objevila kolemjdoucí lektorka etiky a bez okolků si ho přisvojila.

BEZ KOMENTÁŘE: Lektorka etiky vzala mobilní telefonVideo: Policie ČR

 
Článek

Případ se stal třetího listopadu, policie o něm však informovala až ve čtvrtek. Ve vestibulu budovy se žadatelka o práci posadila na pohovku a čekala, až na ni přijde řada.

Ve stresu z nadcházejícího pracovního pohovoru však při svém ochodu nechala na sedačce ležet mobilní telefon za téměř třináct tisíc korun.

Opuštěný ale mobil dlouho nezůstal, neunikl pozornosti kolemjdoucí ženy. „Ta si ho všimla ve chvíli, kdy si ze stolku brala jakési tiskoviny. Na záběrech je vidět, že sice na chvilku měla tendenci telefon odevzdat na recepci budovy, ale tento záměr si ve vteřině rozmyslela,“ uvedl pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Mobil si schovala mezi papíry a pokračovala do budovy. S ohledem na poměrně vysokou cenu telefonu se případem začala zabývat policie pro podezření z trestného činu. Pátrání po ženě netrvalo dlouho, nemalou měrou k tomu přispěly bezpečnostní kamery.

Ukázalo se, že mobil ukradla 33letá žena, u které byl mobil nalezen. „V určitém slova smyslu smutnou tečkou příběhu je, že si mobilní telefon popsaným způsobem přisvojila žena, která je povoláním lektorkou etiky a mezilidského chování,“ doplnil Tomáš Hulan.

V případě odsouzení ženě hrozí až jeden rok ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám